Ardei copti la borcan

Hellor my friends! Din seria conservelor pentru iarna am descoperit o reteta noua pe care plina de entuziasm o impart cu voi. Ardei copti la borcan pentru iarna. Este o reteta ideala pentru iubitorii de ardei copti. De cele mai multe ori ardeii copti, la fel ca si vinetele si se pun la congelator. Ei bine reteta de azi presupune conservarea lor la borcan intr-o solutie de otet. Practic ii conservam asa si apoi deschidem borcanul si savuram o salata de ardei delicioasa care trebuie doar amestecat cu ulei.

Prezentare video Ardei copti la borcan

Ardei copti la borcan

By November 18, 2016

Ardeii copti se coc ca de obicei pe gratar, pe gratarul de aragaz sau in cuptor. Dupa ce ii coacem si ii curatam acestia se conserva intr-un amestec de apa, sucul pe care si l-au lasat ardeii, sare, zahar, boabe de piper, boabe de mustar, foi de dafin si ulei. Dupa ce amestecam ardeii cu toate ingredientele acestea si umplem borcanele, acestea vor trebui sterilizate in apa clocotita astfel incat sa nu fiarba peste iarna. Procedeul de conservare si sterlizare este foarte simplu, ceea ce dureaza mai mult este coptul si curatatul ardeilor. Dar din pacate nimic nu este simplu si pentru cele mai delicioase preparate trebuie sa depunem putin efort.

Eu am facut povestea asta cu ardei capia copti, dar merge la fel de bine cu ardei gras copt sau chiar cu o combinatie intre cele doua feluri de ardei.

Deci manecile suflecate si la copt ardei cu voi!

  • Prep Time : 20 minutes
  • Cook Time : 40 minutes
  • Yield : 6

Ingredients

Instructions

Ardei copti la borcan

  • Ardeii se coc pe gratarul incins sau in cuptor pana cand se innegresc pe toate partile. De data asta i-am copt in cuptorul incins la 180 de grade pentru 15 minute.

Ardei copti la borcan

  • Apoi se scot intr-un bol, se presara cu sare grunjoasa si se acopera bolul cu un capac. Sarea impreuna cu aburul care se formeaza in bol ajuta ca pielita ardeilor sa se curete mai usor.

Ardei copti la borcan

  • Ardei se curata de pielita, cotoare si seminte si se taie in bucati maricele ca pentru salata sau oricum va plac voua. Bucatile de ardei se pun intr-o strecuratoare pentru a aduna sucul lor.

Ardei copti la borcan

Ardei copti la borcan

  • Separat se pregateste amestecul pentru conservare: intr-o oala se pune apa, otetul, zaharul, sarea grunjoasa, boabe de piper, de mustar si foile de dafin. Se adauga sucul pe care si l-au lasat ardeii si se pune pe foc. Lichidul se lasa pana cand da in clocot si se amesteca astfel incat zaharul si sarea sa fie bine dizolvate.

Ardei copti la borcan

  • In fiecare borcan se pun cateva rondele de usturoiu si se pun ardeii copti. Se completeaza cu lichidul facut mai devreme, se adauga o pelicula fina de ulei deasupra si se strang bine capacele borcanelor.

Ardei copti la borcan

  • Se lasa sa se raceasca borcanele cu capacul in jos.

Ardei copti la borcan

  • Apoi se pun intr-o cratita la baza careia se aranjeaza un prosop de bucatarie. Se umple cratita cu apa pana sub nivelul capacelor si se pune pe foc.

Ardei copti la borcan

  • Se lasa sa fiarba timp de 1 ora din momentul in care apa da in clocot. Apoi se lasa sa se raceasca pana cand ajung la temperatura camerei. Apoi se pun in camara si se savureaaza.

Ardei copti la borcan

Pofta mare!

Pentru mai multe retete delicioase de conserve si muraturi intrati aici.

Salata de muraturi in otet Muraturi asortate

Gogosari in otet Gogosari murati in otet umpluti cu struguri

Ce parere ai despre aceasta reteta?
(2 votes, average: 4.50 out of 5)
Loading...

2 Responses to Ardei copti la borcan

  1. Magdalena

    Totul arată foarte bine, foarte delicios… însă nu se specifică ce facem cu uleiul? Îl mai punem undeva… cândva?

    • Camelia Juganaru

      Ai dreptate, am uitat de ulei. Se adauga deasupra inainte de a inchide borcanele. Am modificat! Multumesc!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *