Aluat de pizza italian

Am ajuns si la cea mai indragita reteta de aluat din toata lumea, mult iubitul aluat de pizza. Varianta moderna de pizza a fost inventata, sau mai degraba a devenit populara, in Napoli, Italia. Aluatul de pizza este practic un aluat de paine rulat subtire, sau mai gros, intr-o forma rotunda. Bine inteles ca exista nenumarate variante de aluat care pot avea ingrediente precum oua, mirodenii, branza si altele.

Prezentare video Reteta de Aluat de Pizza Italian

Aluat de pizza italian

By March 11, 2014

De fapt gasim aluatul de pizza ca preparat de baza intr-o multitudine de bucatarii din toata lumea precum Mexic, Suedia, Australia, Brazilia, India, Japonia, Pakistan, Grecia, si multe altele, fiecare cu particularitatile ei.

Cu totii am vazut prin filme, sau poate in realitate, un bucatar care manuieste la perfectiune un aluat de pizza si il invarte in aer pentru a-i da consistenta perfecta. Ei bine eu nu stiu inca sa fac jonglerii cu aluatul de pizza, dar va prezint o reteta super, cu reusita garantata. Am ales sa coc acest aluat de pizza (impreuna cu diferite toppinguri) in tavi rotunde (30 cm diametru). Daca nu aveti una, coaceti in tava de la aragaz, mai ales ca va merge mult mai rapid.

In aceasta postare va voi arata cum se face aluatul clasic de pizza peste care puteti adauga ingredientele care va plac si diferite sosuri. In postari viitoare voi scrie retete clasice de pizza impreuna cu toppingurile lor.

Prep Time : 40 minutes. Cook Time : 15 minutes Yield : 5 Allergens :

Rating 4.63 stars - based on 8 review(s)

Ingredients


Instructions

  • Mai intai am pregatit maiaua. Am sfaramat drojdia cu furculita, am pus sarea, zaharul, o lingura de apa si una de faina. Am omogenizat amestecul si am lasat maiaua sa creasca 10 minute.

Aluat de pizza italian Aluat de pizza italian Aluat de pizza italian Aluat de pizza italian Aluat de pizza italian Aluat de pizza italian

  • Am facut o adancitura in cantitatea de faina si am pus maiaua. Am incorporat-o si apoi am adaugat apa treptat. O sa observati ca aluatul incepe sa se lege.

Aluat de pizza italian Aluat de pizza italian Aluat de pizza italian

  • Dupa ce ati incorporat toata apa adaugati ulei si framantati bine pana se omogenizeaza. Aluatul mai trebuie framantat 10 minute inainte sa fie gata.

Aluat de pizza italian Aluat de pizza italian Aluat de pizza italian

  • Lasati aluatul sa creasca, intr-un loc cald, acoperit cu un prosop de bucatarie, pana isi dubleaza volumul. Eu de obicei il las pana termin de pregatit toppingurile.

Aluat de pizza italian Aluat de pizza italian

  • Eu am folosit o tava de pizza cu un diametru de 30 de cm. Pentru un blat de pizza subtire folositi cam 100-150 de grame de aluat pentru o tava rotunda.Din aceasta cantitate de faina am facut patru pizza de 30 de centimetri. Cred ca ajunge pentru doua pizza coapte in tava aragazului.
  • Se coace in cuptorul preincalzit, impreuna cu sos si toppinguri, timp de 15 minute.

Pofta buna!

Ce parere ai despre aceasta reteta?
(19 votes, average: 4.00 out of 5)
Loading...

19 Responses to Aluat de pizza italian

  1. Buburuza Bubu

    Cu un asa aluat sa tot faci pizza!!!!

  2. Pamela

    Buna,
    Am incercat si eu reteta ta astazi; am fost impresionata cum a iesit coca, elastica, placut de lucrat cu ea.
    Problema mea e ca tu ai scris timp de coacere 15 min., fara vreo temperatura anume. Eu am copt la 200 grade timp de 35 min. si tot nu se facuse coca exact cum trebuie; poate a fost prea groasa, poate trebuia mai mare temperatura?
    O zi frumoasa,
    Pami

  3. Camelia Juganaru

    Buna. Nu am scris o temperatura de coacere deoarece cuptorul meu este pe gaz si nu are indicator de temperatura in grade. Am copt o pizza cu diametru de 30 de cm, rulata subtire, timp de 15 minute (in cuptorul preincalzit) la foc mediu. Poate ca a fost prea groasa pizza ta….sau cuptorul rece. Cum adica nu s-a facut coca exact cum trebuie? era cruda?

  4. Cris

    Am încercat rețeta și a ieșit ft bine. Merci! 🙂

    • Camelia Juganaru

      Este tot ce imi puteam dori! Ma bucur ca ti-a placut reteta.

  5. adina

    Am facut si a iesit perfect !multumesc de reteta :*

    • Camelia Juganaru

      Ma bucur ca ti-a placut reteta!

  6. Gabriela

    Super bun blatul. Mi-au iesit doua tăvi mari de aragaz. Un blat pe sufletul meu! Mulțumesc pentru rețetă!😊

    • Camelia Juganaru

      Ma bucur ca va placut!

  7. Gabriella

    Buna,ce faina ai folosit pentru aluat,650000,550 ? Pupici.

    • Camelia Juganaru

      Am folosit faina 650.

  8. mahmoud

    buna
    inca nu incercat reteta ta dar cred ca este putin 100 – 150 gr pentru aluatul.
    este ok ca grautate sau a fost o greseala?
    mersi

  9. dana

    am incercat acest aluat respectand reteta cu sfintenie…la un kg de faina 400 ml apa e prea putin…mi-a iesit o porcarie…un aluat sfaramicios si totodata batatorit.cred ca trebuia mai multa apa sau cel putin trebuia specificat..”.cat cuprinde” pentru ca eu am impresia ca e vorba si de calitatea fainii.

    • Camelia Juganaru

      Probabil ca trebuia sa specific ca se adauga “cat cuprinde”, dar mi se pare ciudat ca nu v-a iesit deloc. Sincer nu cred ca e posibil sa intre mai mult de 500 de ml maxim.
      Intr-adevar rezultatul depinde si de calitatea fainii, gradul de umezeala si granulatia.

    • Liliana

      Am copt azi doua tavi cu pizza si s_a mancat in zece minute de aceea va multumesc pentru reteta.

      • Camelia Juganaru

        Ma bucur ca a fost apreciata reteta.

  10. Friedmann Cristina

    Am încercat reteta si a ieșit super dar cu aluatul de pizza ce se mai poate face? Mulțumesc ☺

    • Camelia Juganaru

      Ma bucur mult ca va place reteta. Pai sa vedem: multe feluri de pizza, pizzete, calzone, crackers, painici, pita si cred ca se mai poate folosi si in alte preparate!

  11. Andreea

    Imi place mult blatul tau de pizza!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *