Cannoli

Salutare dragilor! Astazi o sa va povestesc despre Cannoli, un desert italienesc are a devenit foarte popular si la noi.  Cannoli sunt originari din Sicilia, un desert specific acestei regiuni. Sunt foarte populare in bucataria  italiana-americana.

 Prezentare video Reteta de Cannoli

Cannoli

By April 25, 2018

Pentru a face cannoli avem nevoie de tuburi metalice pe care sa infasuram aluatul si sa il prajim. Eu am niste tuburi metalice conice potrivite pentru rulori mai multe decat pentru cannoli. Dar cum nu am gasit tuburi metalice drepte m-am descurcat foarte bine si cu astea.

Aluatul se face cu faina, zahar, oua, cacao, unt, otet, scortisoara si trebuie tinut la rece.

Am facut crema traditionala pentru cannoli din ricotta, zahar, scortisoara si ciocolata. Pentru decor am folosit coaja de portocala confiata si fistic.

In mod traditional la aluatul de cannoli se foloseste untura si cojile se prajesc in untura sau ulei de rapita. Eu nu am avut ingredintele acestea si am folosit unt si ulei de floarea soarelui.

Spor la treaba si sper sa va placa reteta!

  • Prep Time : 60 minutes
  • Cook Time : 20 minutes
  • Yield : 8

Ingredients

Instructions

Cannoli

Cojile de cannoli:

  • In bolul mixerului punem faina, zahar, sare, cacao, scortisoara si omogenizam.
  • Adaugam otet, ou, unt si mixam.
  • Scapam de mixer si framantam la mana aluatul astfel incat sa se lege.
  • Dupa ce am obtinut o bila de aluat omogena si nelipicioasa, o invelim in folie de plastic si o tinem la frigider pentru o ora.

Cannoli

  • Dupa timpul de repaos intindem aluatul pe suprafata de lucru usor infainata. Trebuie sa o obtinem o foaie subtire.
  • Decupam aluatul cu un cerc de patiserie/pahar/cana si testam sa vedem daca este suficient de mare pentru a il putea infasura pe conul metalic.

Cannoli

  • Infasuram fiecare cerc de aluat pe con, ungem la capete cu putin albus si presam pentru a se lipi.
  • Formam in felul acesta toate cannoli.

Cannoli

  • Incingem intr-un tuci/cratita ulei de floarea soarelui suficient pentru a face o baie de ulei.

Cannoli

  • Le prajim in uleiul incins bine timp de 2-3 minute pana sunt crocante si rumene.
  • Le scoatem pe o farfurie acoperita cu prosoape de bucatarie si le lasam sa se raceasca. Cu mare grija desprindem cojile de pe tuburi.

Cannoli

  • Puteti sa pregatiti o cantitate dubla de aluat, sa formati cannoli, sa ii prajiti si apoi sa pastrati cojile neumplute intr-o caserola cu capac timp de 3 luni.

Crema de ricotta:

Cannoli

  • Lasam de la inceput branza ricotta sa se scurga intr-o sita.
  • O punem in bolul mixerului si o mixam impreuna cu zahar si scortisoara.

Cannoli

  • Adaugam fulgi de ciocolata sau bucatele maruntite bine si amestecam.
  • Dam crema la rece pana umplem cannoli.

Asamblare:

  • Mutam crema intr-un pos cu dui stelat si umplem cannoli.

Cannoli

  • Le servim cu fistic maruntit deasupra, bucatele de coaja de portocala confiata si zahar pudra. Le impartim cu cei dragi!

Cannoli

Cannoli

Pofta mare!

Pentru mai multe retete dulci intrati aici.

Pentru mai multe retete de inspiratie italiana intrati aici.

Cupcakes cu Morcovi Rulouri cu Mere in forma de Trandafiri

Biscuiti cu Ciocolata neagra Clatite Americane cu Afine

Ce parere ai despre aceasta reteta?
(1 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *