3 tipuri de Desert cu 15 lei

Salutare tuturor! Am sa va prezint astazi 3 idei de retete dulci care se pregatesc cu doar 15 lei, fiecare in parte. M-am gandit sa fac aceste retete pentru a va demonstra ca gatitul acasa nu este deloc costisitor si nici foarte complicat. Asa ca m-am gandit la 3 retete simple pe care le poate face oricine. Am fost la cumparaturi si am fost foarte atenta la costurile ingredinetelor pentru fiecare dintre cele 3 retete in parte.

Prezentare video 3 tipuri de Desert cu 15 lei

3 tipuri de Desert cu 15 lei

By January 14, 2021

Asa ca am pregatit pentru voi o Prajitura cu Mere si Nuci, Fursecuri cu Gem de Zmeura si Chec cu Portocale si Glazura. Sper sa va placa ideile mele si sa le incercati si voi!

  • Prep Time : 60 minutes
  • Cook Time : 01h 20min
  • Yield : 12

Ingredients

Instructions

Prajitura cu mere:

  • Amestecam faina cu zahar, praf de copt, scortisoara si sare.
  • Peste amestecul de ingrediente uscate adaugam oul, esenta de vanilie si amestecam.

3 deserturi la 15 lei

  • Decojim ouale si le tocam in cubulete.

  • Amestecam cuburile de mere cu aluatul si nucile.

3 deserturi la 15 lei

  • Pregatim o forma de copt mai mica si o ungem cu unt. Turnam in forma compozitia si o coacem in cuptorul incins la 180 de grade pentru 20 de minute sau pana trece testul scobitorii.

3 deserturi la 15 lei

  • Lasam prajitura sa se raceasca putin, o scoatem din forma si dupa ce este racita complet o portionam si servim.

Fursecurile cu gem de zmeura:

  • Batem la mixer untul moale impreuna cu zaharul.

3 deserturi la 15 lei

  • Adaugam esenta de vanilie si mixam. Adaugam apoi treptat faina.

3 deserturi la 15 lei

  • Dupa ce obtinem un aluat omogen il transferam pe o folie de plastic si il invelim bine. Il tinem la frigider pentru minim o ora pentru a se intari.
  • Scoatem aluatul din frigider si il intinem pe suprafata de lucru usor infainata.

  • Trebuie sa obtinem o foaie subtire cu o grosime de 0.5 cm.

3 deserturi la 15 lei

  • Decupam apoi luatul in formele dorite si asezam fursecurile pe o tava acoperita cu hartie de copt. Eu le-am decupat in forma de inimioara folosind un decupator mai mare pentru fursecul baza si unul mai mic pentru a face capacul decupat al fursecului.
  • Coacem fursecurile in cuptorul incins la 180 de grade pentru 10 minute.
  • Dupa ce se racesc complet ungem fursecul baza/frusecul intreg cu gem de zmeura, punem peste gem fursecul capac si le presam usor.
  • Pentru glazura adaugam lapte treptat peste zaharul pudra pana ajungem la o consistenta groasa care sa curga usor. Cu acesta glazura decoram fursecurile.

Chec cu portocale:

  • Batem la mixer zaharul si ouale.

3 deserturi la 15 lei

  • Adaugam untul moale, coaja de portocala si mixam.
  • Adaugam treptat faina, lapte, suc de portocale si mixam.

3 deserturi la 15 lei

  • Dupa ce obtinem un aluat omogen il transferam intr-o forma de chec unsa cu unt/ulei sau acoperita cu hartie de copt.

  • Coacem checul in cuptorul incins la 180 de grade pentru 30 de minute sau pana trece testul scobitorii. Dupa ce s-a copt timp suficient il lasam sa se raceasca putin in forma, apoi il scoatem si il lasam sa se raceasca complet.

  • Pentru glazura batem la mixer untul moale impreuna cu zaharul pudra.

3 deserturi la 15 lei

  • Adaugam coaja si suc de portocale si mixam. Glazura este gata.

3 deserturi la 15 lei

  • Glazuram checul si il ornam cu coaja de portocala, frunze de menta sau felii de portocale.

3 deserturi la 15 lei

  • Servim cu drag impreuna cu cei dragi.

3 deserturi la 15 lei

Pofta mare!

Pentru mai multe retete dulci intrati aici.

Baigli - Cozonac Unguresc Prajitura Crocanta cu Visine si aluat fraged

Cornuri Pufoase cu Ciocolata

Ce parere ai despre aceasta reteta?
(1 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *